Als een heer de zomer door

Met het warme weer keert ook jaarlijks de discussie terug hoe je er als man representatief en verzorgt uit kan zien in de zomer. Natuurlijk kan je ook met warm weer een pak aan, dichte schoenen en een stropdas om maar echt lekker is dat niet. Voor je het weet lig je bezweet op de grond naar adem te happen. Vrouwen kunnen makkelijk open hakken aan, een rok of een nette blouse maar ook voor mannen zijn er verschillende opties. Deze opties worden alleen niet evenveel besproken en daarom zet ik ze hier even voor u op een rij.

De blouse vervangt het overhemd

Ja dat hoort u goed, de blouse kan prima in plaats van een dik overhemd. Natuurlijk moet u wel iets kiezen wat representatief is en misschien kunt u de gekke printjes beter laten voor wat ze zijn maar vraag er eens naar op uw werk, zijn korte mouwen toegestaan? Zo ja, een blouse met korte mouwen zorgt voor verkoeling. Zo nee, neem dan een blouse met wat wijdere mouwen die u makkelijk op kan stropen om zo toch wat verkoeling mee te pakken.

Luchtige lange broek

Een dikke pantalon is niks voor de zomer. Maar een korte cargobroek geeft wel weer heel erg een campinggevoel. Dat is niet heel netjes. Kies daarom voor de gulden middenweg met een chino. Dit is een luchtige lange broek. Vaak gemaakt van lichte stof en verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. Geen bezwete knieholtes en toch een net uiterlijk.

Nette open schoenen

Schoenen zijn soms wat lastiger. Sandalen zijn vaak te alledaags voor op de werkvloer maar dikke leren herenschoenen voor onder een pak… dan krijg je bij enkel de gedachte eraan al zweetvoeten. Slippers? Nee, dat willen de meeste werkgevers niet zien. Wat dan wel? Nou instappers bijvoorbeeld. Deze schoensoort is tegenwoordig helemaal in. Goed, ook hier zijn honderdduizend versies van maar nette instappers kan je zo vinden. Bijna iedere winkel heeft ze of anders heb je ze binnen een paar muisklikken in een online winkelmandje. En je draagt ze zonder sokken!

Niet zomaar een petje maar een baker boy pet

Sta je graag in de pauze buiten te genieten van het zonnetje? Dan staat die pet van je festivalweekend van vijf jaar geleden niet zo charmant. Maar je wilt toch je bol beschermen tegen de zonnestralen, dat kan prima met een pet in het model ‘baker boy’. Staat meteen goed bij de rest van je outfit.

Geef een reactie