Samen zorgen we voor een schoon milieu

Dat het niet zo goed gaat met het milieu weten we allemaal. Goed, er zijn mensen die dat willen ontkennen maar de ijskappen smelten, het zeeniveau stijgt en dat valt maar aan één ding te wijden. We leven ook met een hoop mensen op deze aarde. Een hoop mensen betekent een hoop wensen. Allemaal willen we van alles maar de consequenties daarvan vinden we soms maar lastig te accepteren. Dit kan heel klein beginnen. Bijvoorbeeld bij een ijsje. Lekker hoor, maar een hoop mensen gooien de wikkel gewoon op de grond. Dat is niet de bedoeling. Draag je steentje bij en ruim je rommel op. Als ieder zijn steentje bijdraagt, komen we er samen uit. Zoals op deze manieren bijvoorbeeld:

Stoepen en straten

Soms fiets je door de stad of ben je in de auto op weg naar je werk en zie je in de berm een hoopje afval liggen. Misschien is het uit een vuilcontainer gewaaid of heeft iemand het na gebruik uit zijn autoraam gegooid. Wat het ook is, het is een kleine moeite om het even op te ruimen. Mits, dit veilig is met de rest van het verkeer. Bewaar bijvoorbeeld een plastic of papieren tas in je auto waar je het mee op kan pakken en in kan doen tot je langs een afvalbak komt.

Splitten en scheiden

In het oosten van ons landje gebeurt het al veel, het scheiden van afval. Nu zien we ook steeds meer dat het in de randstad gebeurt en dat zelfs de prullenbakken op treinstations en in de steden aparte vakken hebben voor verschillende soorten afval. Als iedereen daaraan bijdraagt, voorkomen we dat alles op de grote hoop terecht komt en kunnen we de grote hoeveelheid plastic die iedere dag gebruikt wordt gewoon recyclen en opnieuw gebruiken. Dat helpt tegen de grote plasticproductie en resulteert in een minder grote hoeveelheid plastic die in de oceaan terecht kan komen.

Thuis en op het werk

Deze tips kan je heel makkelijk in je eigen ritme, doen en laten en huishouden inbrengen. Maar ook op het werk is dit mogelijk. Vaak slingert er op bedrijfsparkeerplaatsen het nodige afval rond. En ook op het kantoor zelf zijn de prullenbakken vaak overvol. Je kan je bedrijfsafval laten ophalen Alkmaar. Dan hoef je het enkel nog te verzamelen en zij doen de rest.

Een betere wereld doen we samen, en begint bij jezelf. Doe jij ook mee?

Geef een reactie