Fietser aangereden

Het wordt weleens gekscherend verteld, maar het is echt waar: Nederland telt meer fietsen dan inwoners! Doordat er zoveel gebruikers zijn is de kans ook groter dat er iets vervelends gebeurd in het verkeer gebeurd als je op de fiets zit. Wanneer je de pech hebt dat je bent aangereden op je fiets door een ander voertuig dan heb je altijd recht op een schadevergoeding. Zelfs als je zelf diegene bent die een verkeersfout heeft gemaakt. Dat komt omdat je volgens de wet een kwetsbare verkeersdeelnemer bent. Om deze reden wordt letselschade ten alle tijd vergoed door de verzekeraar. Wat ook van belang is om te weten, is dat je bij een verkeersongeval recht hebt op kosteloze rechtsbijstand. Maar wat je precies moet doen om deze letselschade uitgekeerd te krijgen, is een procedure die veel mensen niet altijd paraat hebben. Wie zou je moeten aanspreken en hoe pak je dat aan? Hier zijn zeer goede en professionele letselschade advocaten voor! Zij kunnen je helpen met je letselschade. Let dan wel op dat je een aantal zaken noteert of laat noteren wanneer het ongeval heeft plaatsgevonden. Denk bijvoorbeeld aan contactgegevens en namen van getuigen, maar noteer ook zeker het kenteken van het voertuig dat betrokken was bij het ongeluk. Zo kan je letselschade advocaat aan de slag met de verzekeraar.

Letsel advocaat

In deze tijd zijn er steeds meer mensen die werken als zelfstandige ondernemer en/of als zzp’er. Juist dan is het belangrijk dat je weet wat de wegen zijn op het moment dat je letselschade ondervind als gevolg van een ongeval. Het is dan belangrijk dat je kunt vertrouwen op een letsel advocaat die je belangen behartigt en regelt dat je compensatie ontvangt voor de omzet die je hierdoor misloopt. Het kan natuurlijk zodanig ernstig zijn dat je door een ongeval (tijdelijk) niet meer in staat bent om arbeid te verrichten. Hierdoor moet je wellicht extra personeel inschakelen en dat kost alleen maar extra tijd, mankracht en dus ook omzet. Om het verlies te berekenen is het van belang dat je dit laat doen door een deskundige in deze materie. Belangrijk is dus dat je zo snel mogelijk een letselschade advocaat raadpleegt om zo de continuïteit in je onderneming te waarborgen.

Overige diensten

Voor het behandelen van letselschade heb je verschillende opties. Zoals eerder genoemd bijvoorbeeld als je als fietser bent aangereden of als je te maken krijgt met een ongeval als zelfstandig ondernemer. Echter kun je ook een letselschade advocaat inschakelen als het bijvoorbeeld gaat om een ongeval met buitenlands voertuig of wanneer er sprake is van een whiplash na een ongeval.

Geef een reactie