Een tweedehands Volvo kopen, hier moet je op letten

Wie een auto gaat kopen zal meestal tegen dezelfde onderwerpen aanlopen. Het kopen van een tweedehands auto gaat altijd samen met het nemen van enige risico. Het kopen van een tweedehands Volvo is daarentegen al een stuk eenvoudiger, omdat Volvo’s over het algemeen een stuk betrouwbaarder zijn dan andere automerken. Wat niet mag gebeuren is dat je zuurverdiende euro’s uitgegeven worden aan een auto die je uiteindelijk meer problemen dan geluk oplevert. In mijn blog ga ik je vertellen over de Volvo die ik tweedehands heb gekocht, namelijk de Volvo V40. 

De basisregels van het kopen van een tweedehands auto

Het kopen van een tweedehands auto vraagt enige voorkennis voor waar je op moet letten. Om te beginnen is het handig om voor jezelf duidelijk te maken dat het echt het beste idee is om een tweedehands auto te kopen. Soms kan een leaseauto slimmer zijn dan het aanschaffen van een auto. Een voordeel hierbij is dat een leaseauto meestal nieuw is. Toch is een tweedehands auto heel vaak een prima keuze voor een grote groep mensen die auto rijden. De nummer 1 basisregel is: Let op de kilometerstand, maar staar je er niet blind op. Belangrijker is hier om te kijken naar de verschillende onderdelen van de auto. Trek de motorkap eens open.

Een tweedehands Volvo V40 kopen

De V40 is nog best wel nieuw, dus een oude bak zul je niet kunnen kopen. De V40 is in 2012 voor het eerst geïntroduceerd. Met een leeftijd van 8 jaar heb je ongetwijfeld prima mogelijkheden in 2020. Het mooie aan de V40 is dat er door de jaren heen geen gekke aanpassingen zijn gedaan, behalve een kleine upgrade in het design. Ik koos zelf voor een V40 met benzinemotor uit het allereerste jaar, 2012. De vorige eigenaar gebruikte de V40 eigenlijk alleen voor een vakantie. De kilometerstand was dus nog niet zo hoog. De grote voordelen van de V40 zijn de zuinigheid, de luxe uitstraling en de solide manier van rijden. Daarentegen is het niet de meest sportieve auto, maar daar staan een hoop andere voordelen tegenover!

Heb ik jouw inmiddels overtuigd over het Zweedse automerk Volvo? Ik denk dat ik je ondertussen ook een aantal goede tips heb meegegeven over het kopen van een tweedehands auto. Dat moet nu eenvoudig voor je zijn, succes!

Geef een reactie