Wat is CBD-olie?

wat is CBD-olie

We zien het steeds vaker voorbij komen en horen het steeds meer: CBD olie. De populariteit is ontzettend gegroeid en maakt mensen tegenwoordig alleen maar nieuwsgieriger. Daarom gaan we het vandaag eens uitgebreid hebben over CBD-olie. Wat is CBD-olie nou eigenlijk en wat doet het met je? Wat zijn de voordelen of wat zijn de nadelen. Wel willen we benadrukken dat dit een informatief artikel is. We benadrukken hier enkel speculaties. Daar hoeft dus niets van waar of bewezen te zijn.

CBD-olie

CBD, oftewel cannabidiol, is een stof die uit de bladeren en bloemtoppen van hennep komt. Het is een hennepvariant wat legaal geteeld wordt. Je ziet het eigenlijk vooral verkocht worden als ene voedingssupplement. Ook wordt het verwerkt in de vorm van olie en capsules. Je kan CBD-olie dus verkopen in pure vorm, maar het wordt ook vaak verwerkt in andere producten. Denk aan verzorgingsproducten bij huidproblemen.

Wat doet het?

Veel epilepsiepati├źnten lijken profijt te hebben van de olie. Daarbij zou het ondersteuning bieden bij lichamelijke en geestelijke klachten. Dit is niet wetenschappelijk vastgesteld. Mensen met ADHD, de ziekte van Parkinson, migraine en reumatische klachten geven aan dat CBD-olie een positief effect op ze hebben. Een positief effect op ze hebben is natuurlijk anders dan genezen. Dit is namelijk ook zeker niet het geval. Met een positief effect bedoelen ze dat het hun klachten minder zou maken en dat ze als gevolg daarvan bepaalde medicijnen kunnen verminderen.

Stress

CBD-olie heeft zijn populariteit wellicht te danken aan stress en angstklachten. Er wordt gesuggereerd dat CBD-olie verlichting kan bieden aan sociale angststoornissen. Ook stress zou verminderd worden hierdoor. Het zou dus niet alleen verlichting bieden aan fysieke klachten, maar ook mentale klachten.

Slaap

Slaapproblemen is iets wat we steeds vaker horen. Veel mensen hebben er last van en je kan er ontzettend radeloos van worden. CBD-olie zou helpen bij het ontspannen van de spieren. Hierdoor val je dieper en sneller in slaap. Het zou ook helpen bij uitgeruster wakker worden. De mensen met slaapproblemen zijn er dus ook zeker enthousiast over, maar ook hierbij geld dat er geen onderzoek naar gedaan is. Het is dus niet duidelijk wat de preciese werking ervan is en waarom dit zou werken.

We kunnen nu wel stellen dat er allerlei verhalen over rond gaan en dat ze aardig positief zijn. Wel willen we even vermelden dat als je met klachten rondloopt het altijd goed is om advies te vragen bij je dokter. Je dokter weet er tenslotte alles van en heeft ervoor geleerd.

Geef een reactie