DIY, de leukste meubels van pallets

osb-plaat

Heb jij nog een stel oude pallets liggen? Gooi ze zeker niet weg! Van pallets kun je namelijk ontzettend leuke meubels maken. Ze worden eigenlijk voornamelijk gebruikt in bedrijven om dingen mee te vervoeren maar hierna worden ze meestal naar het grofvuil gebracht. Zonde eigenlijk want je kunt ze prima recyclen. In dit blog vertellen we je daarom graag welke toffe meubels jij kan maken van oude pallets.

Een (bijzet)tafel

Op zoek naar een nieuwe tafel en vind je een houten stijl wel mooi? Ren dan niet meteen naar de winkel maar maak je eigen tafel van pallets. Je kunt zowel een salontafel maken als bijzettafel maken. Voor een salontafel heb je nodig 4, 6 of 8 pallets en een osb plaat. Dit ligt er maar net aan hoe groot je de salontafel wil hebben. 2 bij 2 voor een normale salontafel, 3 bij 2 voor een hogere salontafel en 2 bij 3 voor een langere salontafel. De osb plaat is dient als tafelblad en hoef je alleen maar even vast te schroeven. Ben je fan van een robuuste stijl? Dan kun je de salontafel zo laten. Heb je liever iets meer kleur? Haal dan nog een pot verf in je lievelingskleur en maakt de tafel helemaal naar jouw wens. Voor een bijzettafel geldt eigenlijk hetzelfde alleen heb je maar 2 of 3 pallets nodig. Deze stapel je op elkaar tot je de gewenste hoogte hebt bereikt. Osb plaat erop monteren en eventueel nog een likje verf.

Een bed

Wist je dat pallets ook prima kunnen functioneren als onderkant voor een bed? Voor een tweepersoonsbed heb je minimaal 9 oude pallets nodig. Bevestigd de pallets aan elkaar en ligt het frame in de slaapkamer neer. Leg je matras erop en je bed is klaar. Wil jij liever je bed gemaakt van pallets liever iets upgraden? Dan kun je er ook voor kiezen om je bed met touwen vast te maken aan het plafond. Hiermee creëer je een zwevend bed. Let er alleen wel op dat je de pallets met bijvoorbeeld een osb plaat monteert. Omdat de touwen over het voornamelijk de zijkanten van het bed dragen kan het midden een zwak punt worden en je wil natuurlijk niet halverwege de nacht opeens wakker worden op de vloer.

Naast deze twee meubels zijn er natuurlijk nog veel meer toffe meubels die je zelf kunt maken met pallets. Heb jij een leuk idee? Laat het ons dan zeker weten.

Geef een reactie