De voordelen van een elektrische fiets

We kennen het allemaal wel: tegenwind. Fietsen is voor sommige helemaal geen probleem en vinden het heerlijk om even lekker uit te waaien. Toch is het niet iedereen zijn favoriete bezigheid en zeker niet met tegenwind. Daarom zien we steeds vaker de elektrische fiets terugkomen, zeker bij de oudjes onder ons. Een elektrische fiets kan fietsen een stuk gezelliger en leuker maken omdat het veel minder moeite kost met trappen. Daarom gaan we vandaag eens uitgebreid de voordelen van een elektrische fiets bespreken.

Comfortabel

Het eerste en misschien wel het grootste voordeel: een elektrische fiets is comfortabel. Je fietst licht en comfortabel, ook met tegenwind of als je een heuvel op moet. Dit maakt fietsen veel draagbaarder voor oudere mensen en soms zelfs mogelijk. Zo kan iedereen in beweging blijven die dit onder deze omstandigheden nog kan zijn. Hierdoor worden ook lange afstanden fietsen mogelijk. Het is daarbij wel belangrijk om voor ene goede accu te zorgen.

De snelheid

Met een elektrische fiets ben je natuurlijk lekker snel. Je kan door middel van verschillende standen de snelheid aanpassen naar hoe jij het graag wilt. Hierdoor wordt de reistijd sneller en kan je de lange afstanden dus ook gemakkelijker nemen. Het kost geen extra tijd. Daarom wordt de elektrische fiets ook wel eens gezien als de concurrent van bijvoorbeeld een brommer, of zelfs een auto. Toch is een elektrische fiets veel milieuvriendelijker doordat hij geen uitstoot produceert. Ook is een elektrische fiets veel toegankelijker in de stad dan een brommer, bijvoorbeeld het parkeren.

Gezond

Wat we natuurlijk niet kunnen vergeten is dat een elektrische fiets gezond is. Je bent in beweging, maar het kost je niet ontzettend veel energie. Het ondersteunt je tijdens het trappen, maar het zorgt er niet voor dat al het werk voor je gedaan wordt. Je bent natuurlijk wel zelf daadwerkelijk aan het trappen zodat je vooruitkomt. Hierdoor blijft fietsen goed voor je conditie, maar is het niet ontzettend zwaar. Dit zou ook een reden kunnen zijn dat je vaker de fiets pakt.

Geld

Het is algemeen bekend dat een auto veel geld kost. Denk aan wegenbelasting, een verzekering en natuurlijk: benzine. Het hebben van een elektrische fiets is dus financieel ontzettend fijn. Je verbruikt geen brandstof, maar hoeft ook geen parkeergeld te betalen. Dit scheelt aan het eind van het jaar ontzettend veel geld. Het enige wat je moet hebben is een accu. Deze moet uiteraard opgeladen worden, maar dit is zo gedaan.

Geef een reactie