Alles wat jij moet weten over een haartransplantatie

Zo beetje elke man komt in zijn leven met kaalheid in aanraking. Dit kan al beginnen voor je twintigste. Normaal gesproken begint dit tussen de 30 en 40 jaar. Het dunner worden van je haren, de groter wordende inhammen en het ontstaan van kale plekken kunnen veel onzekerheid met zich mee brengen. Natuurlijk weet ik ook dat het heel het internet vol staat met producten tegen kaalheid of het versterken van het haar. Of deze producten echt werken is voor mij een grijs gebied. Mocht jij onzeker zijn over je terugtrekkende haarlijn is er 1 oplossing die werkt en dat is een haartransplantatie. In dit artikel vertel ik jou alles wat je moet weten over een haartransplantatie

Wanneer is het een goed moment voor een haartransplantatie?

Veel mannen die een haartransplantatie willen ondergaan doen dit al bij het beginstadium. Wanneer zij inhammen krijgen die naar hun idee te groot zijn willen zij hier iets aan gaan doen. Dit is natuurlijk logisch maar niet altijd even slim. Wanneer jij nog jong bent en en je laat je inhammen opvullen door middel van haarimplantaten is de kans groot dat je nog kaler wordt. Hierdoor kan de haartransplantatie uiteindelijk niet het gewenste effect geven. Bespreek daarom goed met de arts die de haartransplantatie uitvoert of het handig is om nog een jaartje te wachten of om het op de korte termijn al te doen. 

Wat zijn de kosten?

Haartransplantatie is niet goedkoop en kan helaas ook niet op de zorgverzekering verhaald worden. De kosten van een haartransplantatie lopen sterk uiteen. Het licht aan de soort transplantatie die jij wilt laten uitvoeren. Zo is het goedkoper om alleen inhammen te laten opvullen dan je hele hoofd. Het opvullen van inhammen kost in Nederland al snel meer dan 5.000 euro. Een hele hoofd behandeling is in Nederland al snel boven de 10.000 euro. Een haartransplantatie kan jou het gewenste resultaat geven maar er zit dus wel een kostenpost aan vast. 

Waar wordt het transplantatie haar vandaan gehaald?

Voor een haartransplantatie is uiteraard haar nodig. Dit wordt donorhaar genoemd. Eigenlijk speel je zelf voor donor. Het donorhaar wordt namelijk van de achterkant van je hoofd gehaald. Deze plek wordt de haarkrans genoemd. Hier zal het haar nooit stoppen met groeien en is daarom de ideale plek om het donorhaar vandaag te halen. Van het haarkrans gebied kan ongeveer 35% worden gebruikt als donorhaar zonder dat dit zichtbare kale plekken achterlaat.

Geef een antwoord