Goede steun is erg belangrijk tijdens het lopen.

Buiten dat een goede houding van essentieel belang is, is het ook heel belangrijk om te zorgen voor goede steun. Want wanneer jij niet de juiste schoenen aan hebt, of de juiste steun aan jouw voeten hebt met behulp van inlegzolen, dan kan je die goede houding ook wel vergeten. Het een verbeterd het ander en het een verslechterd ook het ander. Eigenlijk is het allemaal een grote kettingreactie. Actie reactie ook wel.

Het begint bij de juiste schoenen.

Als eerste moet je kijken welke schoenen goed voor jou werken en waar jij echt goede steun uit haalt. Want wanneer je schoenen draagt die voor jouw geen steun bieden, kan jij nooit met een rechte rug lopen. Voor de een werken platte schoenen wel en kunnen zij hier goed op lopen. De ander heeft een extra dikke zool nodig met wat vering om goed te kunnen lopen. Het is ook belangrijk dat je een gehele dag op de schoenen kan lopen zonder last te krijgen van je voeten. Want wanneer je last krijgt van jouw voeten, dan ga je ook steeds moeilijker lopen en neem je een steeds slechtere houding aan. Dus het is belangrijk dat je niet krampachtig loopt, maar goed vlot recht op kan lopen.

Wat extra steun nodig?

Soms heb je gewoon wat extra steun nodig. En niemand die dat ziet, want het staat niet op je voorhoofd geschreven. En al stond dat er wel. Je moet doen wat voor jouw lichaam goed werkt. Soms helpt het om extra inlegzolen in jouw schoenen te stoppen. Zo sluiten de schoenen net wat beter aan als ze los zitten en geven ze ook wat meer steun. Dit helpt vooral wanneer de schoenen net iets te los zitten maar een maat kleiner of groter juist niet goed helpt. Want je hebt verschillende inlegzolen. Van hele dunne tot wat dikkere, maar je moet altijd passen om te kijken wat goed zit. Want de schoen moet natuurlijk nog wel fijn zitten.

Zorg er ook altijd voor dat je de juiste maat draagt en je schoenen niet te klein of te groot zijn. Wanneer ze te klein zijn en je de hele dag met je tenen tegen de voorkant aan zit, is dat totaal niet fijn. Je krult je tenen op en je houding wordt er slechter van omdat je voeten niet goed plat kan zetten. Zo ook wanneer de schoenen te groot zijn, kan je niet goed lopen omdat je onbewust telkens denkt dat je je schoenen niet moet verliezen of dat ze misschien wel gaan uitschieten. Zorg er daarom voor dat je schoenen altijd goed passen en aansluiten aan jouw voeten.

Geef een antwoord