Échte keukenprinses met een droomkeuken

Afgelopen lente was het eindelijk zover. Ik ging mijn keuken verbouwen. Ik keek er al maanden naar uit. Eigenlijk wel langer gezien het feit dat mijn keuken een doorn in het oog was toen ik twee jaar geleden naar mijn huidige huisje verhuisde. Maar door gedisciplineerd te sparen, kon ik deze lente dus wat aan die doorn laten doen. Pff, daar komt wel wat bij kijken, zo’n verbouwing. Nu is mijn keuken niet groot, zeker niet maar toch had ik me daar op verkeken. Tegenwoordig zit ik in alle rust aan de keukentafel en geniet ik van deze ruimte. Hoe ik op dit punt gekomen ben deel ik graag.

Prioriteiten stellen

Een hele keuken verbouwen is en hoop werk en kost een hoop geld. Geld dat lang niet altijd voor iedereen beschikbaar is. Ik woon in een klein appartementje en geloof me, een hele keuken eruit slopen, nieuw laten plaatsen, aanpassen en aankleden, nee dat kon ik ook niet betalen. Daarom stelde ik prioriteiten. Mijn apparatuur was prima. De koelkast had ik gekregen bij de verhuizing en ook het fornuis was nog meer dan prima. Voor mij lag de prioriteit op de muurtegels, het aanrechtblad en de keukenkastjes. Daarnaast wilde ik ook de muur naar mijn woonkamer door breken om meer ruimte te creëren.

Do it yourself

Oké eerlijk, ik ben geen goede klusser. Een groot deel van de verbouwing heb ik dan ook aan professionals overgelaten. Eén dingetje heb ik wel zelf gedaan, goed samen met mijn broer maar toch. Dat was het tegelen. We hebben samen de oude tegels weggehaald en de nieuwe erop gezet. Ondanks dat ik maar één dingetje zelf heb gedaan, heb ik hier een hoop geld mee bespaart. Kun je nagaan hoeveel je overhoudt als je alles zelf doet!

Dingetje hier, dingetje daar

Het leukste na een verbouwing vind ik toch wel het aankleden van de hele boel. Alles zag er strak uit maar met de prullaria die ik gebruikte om het aan te kleden, werd het echt mijn keuken en dus persoonlijk. Op dat gebied heb ik mezelf dan ook een beetje verwend. Ik heb een nieuwe tafel gekocht om aan te eten en prachtige hanglampen voor boven die nieuwe tafel. Zo bond ik de woonkamer en de keuken samen, gezien het feit dat er nu geen muur meer was die ze uit elkaar hield.

 

Succes met je eigen verbouwing en veel plezier!

Geef een antwoord